Kafein, matein veya guaranin olarak da bilinen bir alkaloiddir. Kahvede, çayda, yerba mate’de, guarana’da ve, az miktarda, kakao içinde bulunur. Kafeinin karakteristik, yoğun bir acı tadı vardır. Kola gibi bazı gazlı içeceklere tat vermesi için eklenmektedir.
Formül: C8H10N4O2 Molar kütle: 194,19 g/mol Erime noktası: 235 °C IUPAC numarası: 1,3,7-Trimethylpurine-2,6-dione Yoğunluk: 1,23 g/cm³ CAS numarası: 58-08-2
Kafein, matein veya guaranin olarak da bilinen bir alkaloiddir. Kahvede, çayda, yerba mate’de, guarana’da ve, az miktarda, kakao içinde bulunur. Kafeinin karakteristik, yoğun bir acı tadı vardır. Kola gibi bazı gazlı içeceklere tat vermesi için eklenmektedir.
Formül: C8H10N4O2 Molar kütle: 194,19 g/mol Erime noktası: 235 °C IUPAC numarası: 1,3,7-Trimethylpurine-2,6-dione Yoğunluk: 1,23 g/cm³ CAS numarası: 58-08-2
Reviews
There are no reviews yet.